Madventures

Nimi:
Madventures
Kuvaus
Eipä tämä varmaankaan paljoa selittelyä kaipaa :D Mahti meninkiä.
Kategoria:
Televisio ja Elokuvat
Perustettu:
01.08.2007
Jäseniä:
766

Madventures -

Madventuresin tekijöiltä esikoiselokuva

Lisää kirjanmerkki » Keskustelut » Madventures » Madventuresin tekijöiltä esikoiselokuva

Kirjoittaja

Madventuresin tekijöiltä esikoiselokuva

Jacka
20.09.2007 16:11

Jacka


Alkuun ilouutisia: meitin eli Madventures-kaksikkona tunnetuksi tulleiden Tuomas Milonoffin ja Riku Rantalan esikoiselokuva ilmestyy ensi vuonna.

Suomen elokuvasäätiö ja YLE TV1 valitsivat Madventuresin tuottajien ehdotuksen "Monte Rosso" toteutettavaksi osana Suomalainen novellielokuva 2007 -hanketta.

Monte Rosso on yhteen kesäiseen päivään sijoittuva urbaani veijarikomedia nykyhetken Helsingistä. Klassisen farssin juoni kietoutuu duunarin ansaitun viikonloppuvapaan, kaverusten välisen kilpakosinnan ja mahdollisimman huonosti ajoitetun polkupyörävarkauden ympärille.

Monte Rosson ohjaa Madventuresilla mm. Venla- ja Media & Message -palkinnot voittanut Milonoff yhdessä käsikirjoittaja Jon Sundellin kanssa. Milonoff on tv-tuotantojen lisäksi ohjannut aiemmin mainoselokuvia.

Brittiläisen College of Ripon & York St. Johnin elokuvalinjalta valmistunut Sundell on käsikirjoittanut Monte Rosson, ja dramaturgina työryhmässä toimii mm. kiitettyjen Lapsia ja aikuisia sekä Tyttö sinä olet tähti -elokuvien käsikirjoittaja Pekko Pesonen.

Monte Rosson tuottavat Riku Rantala ja Aleksi Bardy. Rantala on aiemmin mainoselokuvien lisäksi tuottanut Madventures-sarjat sekä niiden huippusuosioon yltäneet dvd-julkaisut. Bardy on toiminut useiden menestyselokuvien taustalla tuottajana ja käsikirjoittajana, ja hän on elokuvatuotantoyhtiö Helsinki-filmin toimitusjohtaja. Monte Rosson tuotantoyhtiö on Rantalan ja Milonoffin omistama Gimmeyawallet Productions Oy yhteistyössä Helsinki-filmin kanssa.

28 minuuttia kestävän Monte Rosson ensi-ilta on vuonna 2008 YLE TV1:n Kotikatsomossa.

Suomalainen novellielokuva 2007 -hankkeen tarkoituksena oli rohkaista uusia ja nousevia ammattikäsikirjoittajia, -ohjaajia ja -tuottajia tekemään persoonallisia kertomuksia Suomesta ja suomalaisista. Kilpailuun saapui 77 ehdotusta, joista neljä toteutetaan.