Opeth @ Club Teatria

Nimi:
Opeth @ Club Teatria
Kategoria:
Tapahtumat
Kaupunki:
Oulu

Osallistutko tapahtumaan?

Osallistun

Ylläpitäjät

Ylläpitäjät
|Letkis
Luotu
15.12.2008

Opeth @ Club Teatria

Alkaa: lauantai 14.02.2009
Päättyy: lauantai 14.02.2009
Paikka: Clup Teatria
Osoite: Härkätie 1, 90400 OULU
Kaupunki: Oulu
Hinta: 35-32e €

Huippusuosittu Opeth esiintyy ensimmäistä kertaa Oulussa Club Teatrialla 14. helmikuuta

Suureen suosioon kuitenkin varsin marginaalisella ja raskaalla tunnelmametallillaan noussut ruotsalainen Opeth tekee helmikuussa neljän konsertin kiertueen Suomessa. Yhtye esiintyy kiertueellaan Oulun Club Teatrialla ystävänpäivänä lauantaina 14. helmikuuta 2009. Opethia lämmittelee ruotsalainen death metal -pioneeri Entombed. Nykypäivän menestyneimpiin pohjoismaalaisiin raskaan musiikin bändeihin kuuluva Opeth esiintyy helmikuun puolivälissä myös Seinäjoella, Helsingissä ja Tampereella.

Vuonna 1990 perustettu progressiivista ja synkkää metallia soittava Opeth on pitkäjänteisen työn tuloksena noussut yhdeksi nykypäivän arvostetuimmista metalliyhtyeistä. Kesäkuun puolivälissä Opeth julkaisi viimeisimmän albuminsa nimeltä Watershed, joka nousi välittömästi myös Suomen virallisen albumilistan ykköseksi. Levy on saanut osakseen lähes poikkeuksetta täysien pisteiden arvioita, ja bändi on onnistunut vain kasvattamaan suosiotaan sitten kolmen vuoden takaisen mestariteoksensa Ghost Reveries. Äärimmäisen sympaattisen ja lahjakkaan vokalisti-kitaristi Mikael Åkerfeldtin luotsaama kokoonpano on ollut erittäin toivottu vierailija Oulussa ja jo tässä vaiheessa voidaan sanoa, että odotettavissa on varmasti yksi vuoden huomattavimmista yksittäisistä konserttitapahtumista, mitä Oulussa järjestetään.

Opethia lämmittelevä Entombed kuului 90-luvun Ruotsin kovan death metal -aallon kärkinimiin ja on ollut erittäin arvostetussa asemassa metallipiireissä kautta Euroopan. Yhtye muistetaan erityisesti omintakeisesta ja rokkaavasta, death’n’rolliksi, kutsutusta tyylistään. Metallimaailman historiankirjoihin bändin nimi on kaiverrettu etenkin klassikoiksi muodostuneiden kolmen ensimmäisen albuminsa johdosta, jotka ovat nimiltään Left Hand Path, Clandestine ja Wolverine Blues. Yhdeksäs albumi Serpent Saints - The Ten Amendments ilmestyi kesällä 2007. Viimeksi Entombed vieraili Suomessa viime kesän Tuska-festivaaleilla ja Oulussa bändiä saatiin ihastella vuoden 2005 Jalometalli-festivaalilla.

Tarkemmat aikataulut ja muut lämmittelijäbändit ilmoitetaan Club Teatrian sivuilla lähempänä konsertin ajankohtaa.

Ikäraja on K-15/K-18.
Lippujen hinnat ovat ennakkoon 32 euroa ja ovelta 35 euroa. Liput tulevat myyntiin 17.12.2008 ja niitä myyvät Lippupalvelu, Tiketti ja Levykauppa Äx.

www.opeth.com
www.entombed.org

Osallistujat (2 kpl)

Katso kaikki osallistujat

Kuvat ja videot

Kukaan ei ole lisännyt kuvia tai videoita tapahtumaan. Lisää kuva tai video »

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi nyt - ja luo oma profiilisivu »