Arisama

Oikea tie kestävään onneen

Olen tullut pohdinnoissani siihen tulokseen, että oikea tie kestävään onneen tulee itsemme kehittämisestä henkisesti sekä fyysisesti.

Monet ihmiset eivät usein arvosta itseään niin paljon kuin heidän pitäisi. Ongelmat syntyvät siitä, ettemme ole sitä mitä oikeasti haluaisimme olla. Koska emme ole vielä saavuttaneet omaa potentiaaliamme. Emme ole vielä kehittäneet itseämme tarpeeksi, jotta voisimme olla tyytyväisiä itseemme! Olemme vain varjoja todellisesta itsestämme ennen kuin uskallamme tehdä juuri niin kuin haluamme tehdä. Tämä on syy siihenkin sanontaan miksi ihmiset ovat elämässään tyytymättömiä siihen mitä he jättivät tekemättä eivätkä siksi että olisivat tehneet jotakin.

itsensä kehittämisessä itsensä kehittämisen takia ei kuitenkaan ole järkeä. Elämästä pitää myös nauttia ja siksi kaikkein paras ja luonnollinen tapa kehittää itseään on tehdä juuri niitä asioita mistä pidämme... mihin meillä on lahjoja ja mielenkiintoa.

Ensimmäinen askel itsensä kehittämiseen on ajatus siitä. Toinen askel on uskaltaa aloittaa pohjalta ja uskaltaa tarttua tilaisuuksiin. Joskus astumme tielle tietämättä itsekään täysin miksi. Jos huomaat että tie ei ole oikea, uskalla astu siltä pois. Mieti mitä oikeasti haluat tehdä äläkä välitä toisten sinun mieleesi asettamista ennakkoluuloista. Ole vahva ja usko itseesi, tee niin kuin mielenkiintosi sinulle sanovat; löydä oikea tie pohtimalla.

Yritän nyt antaa hyvän esimerkin siitä kuinka nämä asiat aiheuttavat noidankehän ja estävät meitä kehittämästä itseämme: Kehon harjoittaminen kasvattaa itsetuntoamme, mutta emme aloita harjoittamaan kehoamme, koska emme ole tarpeeksi tyytyväisiä itseemme, jotta viitsisimme aloittaa. Lisäksi mieliimme on syntynyt kuva itserakkaista ja peilikuvaansa rakastavista bodaajista, jotka eivät muuta teekään kuin pumppaavat rautaa.

Ratkaisu: Mieti ensin oletko tyytyväinen kehoosi ja siihen miltä näytät? Etkö ole? Harjoita kehostasi sellainen mihin voit itse olla tyytyväinen äläkä alistu toisten sinun mieleesi iskostetuista mielikuvista. Uskalla tehdä itsestäsi omien ajatustesi mukainen ja saavuta fyysinen potentiaalisi. Treenaa siis sen verran kuin mitä sinulla on mielenkiintoa kehittyä. Treenaa sen verran, että voit olla tyytyväinen lopputulokseen ja ylläpidä saavutettu tulos.

Sinun ei tarvitse treenata jos olet jo oikeasti tyytyväinen terveyteesi, ulkonäköösi ja lihaskuntoosi. Yksi hyvä tapa havaita totuus omista ajatuksistasi on kateus. Kateus on kuitenkin hyvin kärjistetty näkemys. Näemme hyvävartaloisen ihmisen tai Mozartin soittamassa viulua ja haluisimme olla kuten hän. Ehkä haluaisimme olla jopa parempia? Emme ehkä kuitenkaan halua aivan samanlaista vartaloa tai elättää itseämme musiikilla. Bruce Lee:ta lainatakseni: "A goal is not always meant to be reached, it often serves simply as something to aim at."

Muita esimerkkejä keskeisistä asioista, joiden kehittäminen tekee meidät onnelliseksi: Taito tehdä ystäviä, taito elättää itsemme, taito ilmaista itseämme, taito olla empaattinen.

Kun olemme havainneet itsessämme piilevät potentiaalit ja olemme kehittäneet itseämme pitkälle; syntyy kuitenkin aina uusia ongelmia ja uusia epätäydellisyyksiä mitkä haluamme korjata. Olemme kuitenkin jo niin pitkällä kehityksessä, että ongelmat tuntuvat aina vain pienemmiltä. Tämä johtuu siitä että olemme itse jo niin vahvoja ja tyytyväisiä itseemme sellaisena kuin olemme. Omasta mielestämme oikeasti tärkeissä asioissa kehittyminen tekee meistä onnellisia, sillä silloin huomaamme tekevämme sitä mistä voimme olla ylpeitä. Huomaamme olevamme oman onnemme seppiä kun ymmärrämme, että onni tulee itsestä. Tässä piilee oikea tie kestävään onneen.

4 kommenttia   Maanantai 02. marraskuuta 2015 17:20

Nature of universes

ALKUSOITTO

Tämä ei ole ihan kuvakkeen perus blogimatskua, mutta pitää purkaa ajatuksia johonkin, enkä nyt ole viitsinyt etsiä parempaakaan paikkaa. Aloin alunperin kirjoittamaan englanniksi, koska alkuperäinen inspiraationlähde oli englanninkielinen. Ja onhan se nyt vain uskottavampaa kirjoittaa varsinkin tästä aiheesta englanniksi.
Uskonnoltani olen sitoutumaton vapaa-ajattelija. Minusta on hölmöä perustaa ajatuksensa jonkin tietyn uskonnon laatimaan muottiin, jos haluaa ajatella yhtään syvällisemmin. Agnostikkojen ajattelumalli ei ole yhtään sen syvällisempi. Ateismi on käsitteenä liian yksioikoinen, siitä tulee mieleen vain vastareaktio toisten ihmisten älyvapaaseen uskonnollisuuteen. Tykkään ajatella, että otan jokaisesta ajattelumallista palasen ja rakennan niistä oman maailmankatsomukseni, jota kehitän jatkuvasti.

POHDINTA

In many monotheistic religions god is perceived as omnipotent, omnipresent and all powerful etc. Therefore this kind of god must consist of all the matter, energy and everything else we do not know about. God works in mysterious ways because for example laws of physics work in very mysterious ways; we do not know nearly everything about it.
Now you know what god is, but at the same time you do not because we do not know everything. You can believe that this kind of god is everything or that god is not.

If there were a single being known as god and we knew everything about this being. He would not be a god to us. Instead he would be just another being with remarcable power.

I have come to believe that god is nature, but not in the sense most people perceive nature. It does not matter how far a civilization advances in tehnology, or how ruthlessly we use the resources of planets; we are still completely part of the very nature of universes.
I don't believe that the nature of universes can change, it is eternal. The shapes of matter and energy shift but there cannot be a change in the nature of change. Maybe along with everything else; god is the nature of change that never changes.

What is the meaning of life? There is no deeper meaning in existence. The only place where a meaning for something is born, is in the minds of intelligent and emotional beings. Because we care for what happens. The meaning of life is in our emotions. Without emotions there would be no meaning in anything. We create the meaning of the universes.

Kommentoi   Perjantai 30. lokakuuta 2015 23:24

Kertokaapa ihmees.

Sinä, joka luet tätä, kuvaile minua yhdellä sanalla. Siis vain yhdellä, ja sen jälkeen laita tämä omaan blogiisi, jotta näet mitä muut ajattelevat... (;

2 kommenttia   Maanantai 22. joulukuuta 2014 12:14