Prätkälikka

Koulu into pikkasen hakuses...

9 mehua
3 hilloa
9 100 ml puolla 27 ml vettä
12 250 ml pulloa 90 ml vettä
9 pientä dekantteria
3 lusikkaa
10 ml kärkiä 40
1 ml kärkiä 40

iiihan selkee ohje... :D
Eli kaks satsia meneen autoklaaviin... Jonka jälkeen sanotaan adios ja häivytään :D

4 kommenttia   Torstai 17. maaliskuuta 2011 13:08

Nörtillä taas omaa kivaa... ;)

Krapula

Krapula on etyylialkoholin päihdekäytöstä seuraava vieroitusoire. Krapulan kemiallisena perussyynä on etanolin hapettuminen asetaldehydiksi. Asetaldehydi hapettuu edelleen etikkahapoksi. Etikkahappo poistuu nopeasti kehosta eikä se aiheuta suuria sivuvaikutuksia, sillä etikkahappoa syntyy myös soluissa normaalin energia-aineenvaihdunnan tuotteena.[1] Sana krapula on peräisin latinasta, jossa crapula voi tarkoittaa sekä päihtymystä että krapulaa. Synonyymi kohmelo, alkuperäisemmässä muodossaan pohmelo, tulee venäjästä похмелье, ’humalan jälkeen’.lähde? Perinteisesti krapula on nähty nöyryyttä tuovana riittinä: alkoholi ottaa omansa takaisin, edellisillan juopottelusta seuraa rankaisu.

Krapulan oireet:
Krapulan oireita voivat olla (pään)särky, väsymys, vapina, hikoilu, jano, ripuli ja pahoinvointi. Krapulan voimakkuuteen vaikuttaa nautitun alkoholin määrä. Toisin kuin usein uskotaan, juomien laatu ja erilaisuus ei vaikuta krapulan voimakkuuteenlähde?. Krapulan voimakkuus ja oireet vaihtelevat yksilöittäin, johtuen muun muassa maksan kapasiteetista hajottaa alkoholia. Elimistön ollessa krapulatilan takia ylikierroksilla tulee raskaita fyysisiä suorituksia aina välttää.

Fyysisten oireiden ohella voidaan tuntea "moraalista krapulaa", "morkkista" eli katumusta siitä, mitä tuli juopuneena tehtyä. Tutkimusten mukaan jatkuva ja runsas juominen voi johtaa masennukseen tai muihin mielenterveysongelmiin. Kuitenkaan ei osata sanoa aiheuttaako alkoholi masennusta vai johtaako masennus juomiseen.

Joissain tutkimuksissa sanotaan huomattavan osan oireista aiheutuvan ruokatorven limakalvojen vahingoittumisesta; merkittävää onkin, että oireet ovat huomattavan paljon vähäisempiä niillä henkilöillä, jotka eivät juopumisvaiheen aikana tule pahoinvoiviksi. Asiassa on tehty runsaasti tutkimusta, mutta tulokset ovat ristiriitaisia


Krapulan parantaminen:
Parannuskeinoa krapulaan ei tunneta, mutta sen oireita voidaan lievittää juomalla runsaasti vettä, ruokasoodalla, magnesiumilla,lähde? lepäämällä ja ulkoilemalla kevyesti raittiissa ilmassa. Krapula paranee itsestään. Paranemisaika on suhteessa krapulan voimakkuuteen. Päänsäryn taustalla olevan prostaglandiinin muodostumista voidaan torjua varhain otetulla tulehduskipulääkkeellä, sekä pahoinvointia asianmukaisella lääkityksellä (Primperan) tms. Kuitenkin on huomattava että kaikkia lääkkeitä ei tulisi käyttää krapulassa haitallisten vaikutusten takia. Alkoholin palamista maksassa ei voi nopeuttaa, vaan se palaa tietyn painoisella henkilöllä tietyllä nopeudella. Lihasmassa määrää alkoholin palamisnopeuden; 70-kiloisella miehellä alkoholi palaa yhtä nopeasti kuin 80-kiloisella, jolla on rasvaa 10 kiloa enemmän. Rasvan määrä elimistössä ei nopeuta alkoholin palamista. Tästä syystä alkoholi yleensä palaa miehillä nopeammin kuin naisilla, koska naisilla on tavallisesti miehiä korkeampi rasvaprosentti. Yksi tunnettu keino krapulan lieventämiseen on myös alkoholin nauttiminen, eli ns. krapularyyppy, josta käytetään myös nimeä ”loiventava”,”korjaussarja” tai "tasoittava". Alkoholin nauttimista krapulaan ei kuitenkaan suositella, koska se johtaa helposti juomaputkeen. Perusrutiinien noudattaminen kuten syöminen ja juominen ja lepo on tärkeää sillä ne usein edesauttavat olon kohenemista. Saunomisen tai hikoilun on myös väitetty lieventävän krapulaa, mutta väittämällä ei ole tieteellistä perustaa. Päinvastoin hikoilu haihduttaa vettä kehosta ja saattaa näin huonontaa oloa.

Krapulan ehkäisemiseen ja parantamiseen on olemassa erinäisiä kotikonsteja ja kaupallisia tuotteita, joiden toimivuudesta ei kuitenkaan ole näyttöä. Paras keino on kuitenkin välttää alkoholin juomista suurissa määrissä.

Väitetyt lääkkeet:
Australialainen Outox lupaa tuotteensa nopeuttavan alkoholin palamista kehossa. Tämä on kuitenkin ristiriidassa aiemmin mainitun vakiopalamisnopeuden kanssa. Outoxin markkinointi krapulanpoistajana on nykyisin Suomessa kielletty.

Krapulan nimet:
Krapulalla on kansankielessä monia nimiä, kuten kapula, kankkunen, kanuuna, jysäri, krabbis. Slangisanoista hängis juontuu englannin kielessä krapulaa tarkoittavasta sanasta hangover. Darra puolestaan on lainaus ruotsin kielestä, jossa se tarkoittaa ’vapista’ tai ’väristä’. Suomalaisessa puhekielessä käytetään joskus myös ruotsinkielistä ilmaisua dagen efter.


Jooo... Hieman omaa kivaa... ^^

4 kommenttia   Perjantai 03. joulukuuta 2010 16:45

Biisi joka kuvaa mua ja mun hyvää frendii

Mä olen kyllästynyt niihin
voimiin, jotka ohjailee mun elämää
Jotka vie mukanaan ja itseensä rakastuttaa
en tiedä onko se väärin
kun en suostu mukaan pystyyn kuolemaan
sillä niin olis käyny, jos ois jäänyt eiliseen kii


Joku mua piteli siinä
se oli niin kamalan vahva
eikä se halunnut päästää irti
Melkein kun lihaa ja verta
suurempi vuoria ja merta
se sellaiseksi kasvoi mun päässä


Hei, odota yllätystä
en pidätä hengitystä
mä haluan jättää sen kaiken taaksepäin
mun paikkani? loppuun juostu on
en mä rohkea oo, enkä kuolematon
mut mä tiedän ton syyn
minkä sydän on tiennyt kauan
mun paikkani? loppuun juostu on


En aio tuntea pelkoo
vaikka pelkään et se ei oo musta kii
mut mä luulen et ihminen on sitä vahvempi
mä aion ampua sen kuolla
en enää anna sille tilaa hengittää
mä en oo, mä en oo sille velkaa yhtään enempää
Mä rakennan kotini yksin
mä ?? minäni yksin
ja pakotan pitämään itseni koossa
en ole se sulle surkee rätti, jonka sydän on imetty kuiviin
en rakenna sille kotiini huonetta


Hei, odota yllätystä
en pidätä hengitystä
mä haluan jättää sen kaiken taaksepäin
mun paikkani? loppuun juosta on
en mä rohkea oo, enkä kuolematon
mut mä tiedän ton syyn
minkä sydän on tiennyt kauan
mun paikkani? loppuun juostu on


Mä valitsen juosta
koska luulen etten osaisi muuta
en enää tunnista itseeni tuosta
se ihminen on jäänyt menneeseen aikaan


Hei, odota yllätystä
en pidätä hengitystä
mä haluan jättää sen kaiken taaksepäin
mun paikkani? joppuun juosta on
en mä rohkea oo, enkä kuolematon
mut mä tiedän ton syyn
minkä sydän on tiennyt kauan
mun paikkani? loppuun juostu on

Kommentoi   Sunnuntai 10. lokakuuta 2010 23:37