pikku.myy

Mikä alle 18-vuotiaissa kammoksuttaa???!

perjantai 07. tammikuuta 2011 21:07

Kaverillani ellelle on todella hyvä mielipide alle 18-vuotiaisiin.. joten päätin laittaa sen myös omaan blogiini


Miksi on niin samperin vaikeaa olla teini? Luulisi, että se on hyvää aikaa. Olet nuori ja täynnä elämää. Ryppyjäkään ei ole pahemmin ja muutenkin olet kauneutesi huipulla. Koko pitkä elämä edessä...

Jos vain voisi olla pari vuotta vanhempi...

Kun olet 16-vuotias kakara, ei kukaan ota sinua vakavasti. Asiat, jotka teet, tekevät sinusta tyhmän ja asiat, jotka jätät tekemättä, tekevät sinusta nössön.

Sinulta ei kysytä mielipidettä asiaan, koska oletetaan, ettet ole tarpeeksi älykäs vastaamaan siihen perusteellisesti. Sinua pidetään vielä liian nuorena. Mutta totta kai olet tarpeeksi vanha ottamaan vastuun omasta typeryydestäsi ja siihenhän ei muut puutu. "Omapahan oli vikasi!" Olisi hyvä asia opettaa nuoret ottamaan vastuuta itsestään ja MYÖS muista.

16-vuotiaana olet liian nuori parikymppiselle, mutta yli 40-vuotiaalle tarpeeksi sopivan ikäinen... Niinpä niin. Jos taas sanot olevasi seksuaalisesti kiinnostunut oman sukupuolen edustajista, pidetään sitä vain huomionhakuisuutena tai välivaiheena. Ei muijat nyt 16-vuotiasta "Bi" -tyttöä kattelisi. Sehän on vain välivaihe. Muutenkin parisuhteet on aina teini-iässä lyhytaikaisia, jotka eivät vaan voi kestää.

Kun puhut tietyllä tavalla, käytät lyhenteitä ja kirjoitat ei-niin-äidinkielen oppien mukaan ja puheessasi on monta kirosanaa, pidetään sitä todella teininä. Ei tuollaiselle vähä-älyiselle kakaralle voi mitään järkevää sanoa. Tuskin sillä on sitä älyä ollenkaan. Joten sanotaan nyt vain "panisin" ja lähdetään menemään. Ja saattaahan se jopa suostua. Helvetti...

En kiellä, etteikö maailma olisi typeriä teinejä täynnä, mutta yrittäkää muistaa. On niitä poikkeuksia, jotka osaavat puhua "normaaleista" asioista, joiden elämään ei kuulu pelkästään muiden ihmisten suosion saavuttaminen alkoholin avulla, jotka haluaisivat "normaalin" parisuhteen ja jotka haluavat, että heidät otetaan vakavasti.

Liittyessäni kuvakkeeseen minulla oli ikä piilossa, sillä kaverini sanoi, että silloin saa enemmän kommentteja. Oikeassahan hän oli. Kun ikä tuli näkyviin, vähenivät kommentit (myös ne asialliset) ja tilalle tulivat "panisin" yms. En minäkään täältä pahemmin seuraa hae, mutta olisi hienoa, jos joku vähemmän teineistä pahaa ajatteleva uskaltaisi tulla puhumaan ihan normaaleista asioista. Olen saanut täältä ystävän. 18-vuotiaan, joka hänkin aluksi oli epäileväinen ikäni vuoksi, mutta on myöhemmin kertonut huomanneensa, että olenhan minä ihan tarpeeksi kypsä tapaus. En ole mikään aikuinen. Rakastan pitää hauskaa kavereideni kanssa ja sekoillakin hieman, mutta en ole myöskään typerä. 16-vuotias voi olla aivan yhtä fiksu kuin 30-vuotias, mutta se pitää vain itse ottaa rohkeasti selville.

Mieliala: Stressaantunut

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi nyt - ja luo oma profiilisivu »