Dark_Silence

Koska edellinen blogini herätti närkästystä..

sunnuntai 05. marraskuuta 2023 19:59

..ja oli ajattelemattomasti kirjoitettu, koska en ajatellut että sitä lukee tyyliin kukaan, ajattelin kirjoittaa uuden yhtä ajattelemattoman blogikirjoituksen tämän hetken tilanteesta, elintavoistani ja InBody-mittauksesta. Miksi? Koska edellisessä blogissani elintapojani arvosteltiin täysin tarpeettomasti vailla mitään tietoa siitä, miten minä elän ja syön. Ja se äsyttää, koska aidosti panostan ruokavalioon ja liikuntaan ihan jatkuvasti.

Kävin tänään InBody-mittauksessa. Rasvaprosenttini on mittauksen mukaan 24,7, joka käsittääkseni on naiselle varsin kelpo lukema. Lihaskunto yllätti positiivisesti vaikka osasinkin odottaa suht hyviä lukemia: koko kehon lihasmassa oli yli "normaalin" eli hyvä. Käsien ja keskivartalon lihakset korostuivat tuloksissa ja jalkojen lihakset olivat normaalilla tasolla. Sisäelinrasva oli hyvinkin sallitun alueen rajoissa. Ja olenko ennen käynyt kuntosalilla? No en, vaan olen tehnyt fyysistä työtä, ulkoillut ja retkeillyt jne.

Sitten ne elintavat. Ja epäselkeät selitykset niille miksi olen päätynyt juuri näihin ratkaisuihin. Tässä on seuraavan viikon ruokalista.

Aamuisin syön pääsääntöisesti kaurapuuroa, jossa on lisäksi kauralesettä, pellavansiemenrouhetta ja camelina-öljyä. Opiskelijalle halpaa sapuskaa joka edistää terveitä kolesteroliarvoja, koska mulla on taipumusta korkeisiin kolesteroliarvoihin ja pyrin korjaamaan niitä ruokavaliolla. Siksi proteiiniksi onkin valikoitunut aamuisin edamame-papu, joita voi kätevästi ostaa pakasteena ja sulattaa aamulla kuumalla vedellä valmiiksi syötäväksi ennen puuroa. Pavuissa ja puurossa on myös yhteensä varsin runsaasti kuitua.

Aamupäivän välipalaksi valitsin tälle(kin) viikolle porkkanoita ja Sevan-hummusta. Hyvää ja helppoa. Ja melko terveellistäkin. Saatan kyllä syödä spelttileipääkin, juuri nimittäin valmistin sitä tänään. Täysjyvää, terveellistä sekin.

Lounalla on tarjolla lohta ja oliiviöljyllä valeltuja uunikasviksia: kukkakaalia, ruusukaalia, tomaattia ja punasipulia. Kylkeen tuoretta vihersalaattia ja tomaattia.

Iltapäivällä viherpohjainen smoothie mustaherukalla, seesaminsiemenillä ja kauraleseellä.

Päivälliseksi uunijuureksia (bataatti, porkkana, kukkakaali (joo, kukkakaali ei ole juures)) ja kidneypapuja. Papuja mittasin kuivattuna noin desin per päivä. Kidneypavut ovat melko proteiinipitoisia ja niissäkin on kivasti kuitua.

Näillä pysyy kivasti vatsa täynnä ja energiaa riittää. En sen kummemmin ole kiinnostunut ketoilusta, mutta pyrin välttämään höttöhiilareita ja sokeria. Maidolle olen allerginen, joten siksi se loistaa poissaolollaan tässä listassa.

Kävin muuan vuosi sitten Susanna Tannin Eating for beauty-valmennuksen ja se on mielestäni paras valmennus mitä voi olla. Valmennuksessa pyritään löytämään juuri jokaiselle itselleen sopiva ruokavalio eikä pakoteta kaikkia samaan muottiin. Valmennuksen aikana huomasin, että juurekset on mulle tosi sopivaa ruokaa. Niitä kun syö, on energisempi verrattuna siihen, että söisi perunaa ja pastaa jne. Lisäksi etenkin pasta on eräs niistä ruoka-aineista, jotka provosoi mun endometrioosikipuja. Nykyisellä ruokavaliollani olen käytännössä kivuton.

Ainiin, tänään käytiin grilliltä hampurilaiset. Oli muuten hyvää. Kuusamosta nimittäin saa poroburgerin joka sopii mullekin, sillä en syö tehotuotettua lihaa ollenkaan.

Jaa mutta se liikunta. Yleensä mun aamu alkaa puolen tunnin rauhallisella lenkillä ennen aamupalaa. Päivässä askelia saattaa kertyä helposti 17 000, se on aika normisettiä. Vähimmillään 10 000, silloin yleensä tuntuu siltä ettei ole tehnyt mitään. Käyn monta kertaa viikossa maastossa, esimerkiksi kiipeän jonkun vaaran laelle tai muuten kävelen metsässä. Kaksi kertaa viikossa pyöräilen kuntosalille. Eli ihan nokko. :)

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi nyt - ja luo oma profiilisivu »