Lime

Diktaattorin käsikirja -raportti Suomen näkökulmasta

https://yle.fi/uutiset/3-12408666

Ajattelin huvikseen käydä läpi tämän listan ja katsoa, montako osumaa tulee.

1.Karsi poliittista valtaa rajoittavia tekijöitä, tarvittaessa julista poikkeustila.

Suomessa laajalti sorsitaan isojen/tunnettujen puolueiden ulkopuolelta tulevia poliittisia haastajia. Tähän voisi listata useita asioita, mutta ehkä valtakunnallisesti näkyvin tapaus oli, kun Hjallis Harkimo perusti Liike Nyt ja koska se ei ollut virallinen puolue, se sai kohdata haasteita monessa käänteessä. Ehkä merkittävin oli puoluetukien jaossa. Liike Nyt oli pakko muuttaa puolueeksi, koska ulkopuoliset ryhmät eivät voi saada koosta riippumatta puoluetukea ja näin asettaa heidät altavastaajaksi, koska poliittisen ryhmänkin pyörittäminen vaatii rahaa.

Kuntatasolla on useammassakin kunnassa yritetty käyttää kaikkia keinoja, jotta isojen ryhmien ulkopuoliset ideat tyrmätään heti, jos se idea ei tule heiltä ja on jopa yritetty estää erilaisin keinoin puheenvuoroja, aloitteiden tekoa ja kaikenlaista muuta häirintää. Aluevaaleissa pienet ryhmät eivät päässeet
suoraan osallistumaan ollenkaan, koska säännöt oli luotu isojen puolueiden ehdoilla.

Poikkeustilaakin Suomessa on käytetty koronan suhteen. Jokainen saa olla siitä mitä tahansa mieltä, mutta omasta mielestäni se oli täysin turhaa ja ylimitoitettua.

2. Hyökkää demokratian valvontaelimiä vastaan.

Ei ole mitenkään salaisuus, että Suomessa kuten monnissa muissakin maissa tärkeimpiin virkoihin valitaan ihmisiä, jotka tukevat hallitsevan hallinnon agendaa. Suomessa vaan on asia viety astetta pidemmälle ja perustuslakivaliokunta päättää, milloin perustuslakiin voi tehdä muutoksia ja se rikkoo periaatetta, missä päättäjät tekee lait ja oikeus määrittää tulkinnan, kuten useissa muissa maissa.

3. Kaappaa syyttäjälaitos ja politisoi valtakunnansyyttäjän rooli.

Päivi Räsäsen tapaus oli surullinen esimerkki tästä. Valtakunnansyyttäjä pakotti poliisin tutkimaan tapauksia, missä poliisi ei löytänyt rikosta. Lopulta oikeudessa päädyttiin väittämään Räsäsen sanoneen jotain, mitä ei ole koskaan sanonut. Alusta loppuun koko tapaus oli ihan fiasko ja selvästi pelkästään agendalasit päässä tehty hyökkäys. Tämä ei tietenkään ole ainut tapaus, mutta näkyvin ja ajankohtaisin.

4. Miehitä yhteiskunnan avainpaikat lojalisteilla.

Tämä on ollut maantapa, niin kauan kun muistan. Toimii myös toisinpäin, eli jos olet palvelut yrityksiä tai globalisteja ollessasi vallassa, voit saada hyväpalkkaisen työn palkinnoksi.

5. Käytä demokratian kieltä.

Tässä Suomi on hiukan takapajula. Edes populismi ei saa ihmisiä liikkeelle ja puolueet juhlivat, kun saavat vaalivoiton vaaleissa, jossa aina vaan vähemmän ihmisiä käy äänestämässä, koska eivät usko poliitikkojen tekevän sitä, mitä lupaavat

6. Sivuuta vähemmistöjen oikeudet.

Nykyisessä woke aallossa vähemmistöjen oikeudet on muutettu etuoikeudeksi jopa silloin, kun sillä ei saavuteta parasta lopputulosta. Tasapuolisen kohtelun sijaan on pyritty tekemään pakkokiintiöitä ja nostamaan väkeä paikkoihin, johon heillä muuten ei olisi mahdollisuuksia. Ilmiö on vielä hienosti saatu muutettua siihen muotoon, että jos joku uskaltaa kertoa ettei tämä ole tasa-arvoista tai oikeudenmukaista kohtelua, niin hänen kimppuun hyökätään ja hänen julkikuvasta tehdään negatiivinen ja vähemmistövastainen.

7. Systeemin täytyy näyttää demokraattiselta.

Siinä onnistutaan erinomaisesti. Käytössä oleva valintatapa varmistaa ettei ulkopuoliset henkilöt pääse häiritsemään isojen puolueiden valtaa. Äänestysprosentti kiinnostaa vain siinä tilanteessa, kun oletetaan, että ne omat kannattajat jäivät menemättä äänestämään. Kulissien takana paikkoja aletaan jakaa jo ennen vaaleja ja äänimäärät ei merkitse varsinkaan kuntatasolla yhtään mitään. Isoille puolueille itseasiassa sopisi mielellään ettei tarvisi erikseen olla henkilökohtaisia ääniä, vaan voitaisiin omassa porukassa sitten päättää, kuka valitaan mihinkin hommaan. Tehtäviin voidaan myös ottaa täysin ulkopuolisia ihmisiä. Ehkä näyttävin esimerkki oli Aleksander Stubbin valinta pääministeriksi, vaikka hän ei ollut edes edustajana eduskunnassa, eikä hän ollut edes ehdolla eduskuntavaaleissa.

8. Sinetöi valtarakenteet tukahduttamalla sananvapautta.

Media on melkolailla isojen puolueiden taskussa, jopa YLE jonka pitäisi olla puolueeton. Vääränlaiset mielipiteet on helppo kitkeä pois ja sananvapaus on joustava käsite, kun laitetaan agendalasit silmille.

9. Valvo tiukasti koululaitosta.

Suomessa on päätetty ottaa käyttöön oppivelvollisuuden pidennys. Koulutus on hyvin yhtenäistä ja siihenkin on alkanut valumaan ideologisia asioita jotka sotivat tiedettä tai hyviä tapoja vastaan. Yliopistotasolla nuo agendat näkyvät räikeimmin ja sitä levitetään faktana, josta ei saa olla erimieltä. Koululaitoksista valitaan aina omaa kantaa edustavia puhujia, jos jossain tarvitaan paikalle asiantuntijaa.

10. Kestävä yksinvalta tarvitsee ideologisen perustan.

Paras tapa saada valta pois ihmisiltä on saada heidät kyttäämään toisiaan ja asettamaan heille erilaisia nimikkeitä, jonka avulla pyritään vaikuttamaan henkilön uskottavuuteen tai arvoasemaan. Pyritään tuhoamaan ihmisiä heidän menneiden perusteella tai paisutellaan asioita. Vallassa oleva ideologia on, että kuka vaan voi olla mitä vaan, kunhan se tietty porukka antaa siihen luvan ja mahdollisuuden.

11. Tee kansalaisista riippuvaisia valtiosta.

Suomessa jaetaan niin paljon tukia ettei tarvitse edes miettiä, miksi sitä kannattavia ihmisiä on paljon. Mitä enemmän ihmiset on riippuvaisia valtiosta, sitä enemmän he ovat valmiita puolustamaan tukiaan ja antamaan kannatusta jopa heille tuhoisille keinoille siinä samalla.

12. Kestävä diktatuuri on mahdotonta ilman korruptiota.

Suomessa ei ole korruptiota, mutta meillä on hyvä veli verkostoja. Puolueilla on tapana palkita hyvin puoluetta palvelleita. Kyseessä voi olla jopa politiikan ulkopuolinen henkilö, eikä ole mitenkään ihmeellistä, että puolueet keskenään junailee tietyille henkilöille tiettyjä pestejä.

13. Heikennä oikeusvaltiota juridisesti.

Tämä onkin jo käyty läpi aikaisemmin.

14. Valmistaudu torjumaan ulkopuolelta tulevaa painostusta.

Tässä Suomi on onnistunut hyvin huonosti ja olemme ottaneet käskyjä ulkopuolelta jo pitkään ja olleet poliittisen valtapelin nappuloita itsenäisyydestä lähtien.

Kommentoi   Maanantai 25. huhtikuuta 2022 09:06

Nato kannattajat hoi!

Yleisimmät Naton puolesta tulevat argumentit on yleensä se, että ei saa antaa Venäjän vaikuttaa Suomen valintoihin tai tekemisiin. Minulle ei vain ole selvinnyt, millä tavalla Venäjä on niihin puuttunut Kekkosen aikojen jälkeen? Sisvistäköön ken tietää. Eu:hun liittyminen onnistui ja jopa isäntämaasopimus NATOn kanssa onnistui ilman mitään seurauksia.

Toinen argumentti on, että Suomi pelaa Venäjän pussiin tai mielistelee Venäjää jos päättää pysyä neutraalina, vaikka paras tilannehan on jos pystyy säilyttämään kaikkien kanssa hyvät suhteet ja käydä kauppaa.

Kolmas argumentti on maiden välinen historia. Sillä tosin tarkoitetaan viimeisintä sotaa, ei niinkään koko historiaa ennen sotia tai mitä on tapahtunut sotien jälkeen ja miten maailma on muuttunut 40-luvun jälkeen täysin erilaiseksi. Mutta tottakai meidän pitää sitä muistella ja tilaisuuden tullen purkaa kaikenlaiset patoutumat ulos. Niinhän sitä käy tälläkin hetkellä kun viha kohdistetaan kansalaisuuteen, syntyperään tai sukujuuriin, vaikka heillä ei olisi mitään tekemistä koko sodan kanssa.

Lisääkin argumentteja saa heittää ja mielelläni kuulisin jonkun sellaisen, missä olisi jotain logiikkaa taustalla.

17 kommenttia   Keskiviikko 09. maaliskuuta 2022 20:27

Muita Rocket Leaguen pelaajia?

Onkohan täällä ketään, kuka pelaa rocket leagueta?

Itse innostuin kokeilemaan joskus viime vuoden loppupuolella season 4 ja 5 vaihteessa ja siitä lähtien tullut pelattua.

Tällä hetkellä 3v3 gold 2 div 3 ja 2v2 gold 2 div 4 ja todennäköisesti seuraava peli ratkaisee nouseeko gold 3. 1v1 gold 1, jäänyt vähän vähemmälle, vaikka hyvää treeniä sekin.

Sen verran hyvin peli luistaa, että hyvällä tuurilla viimeistään ensi kaudella tavoitteena päästä platiniumille 2v2 ja 3v3.

Rumblessa gold 2 ja hoopsissa vasta putosin gold 3 puolelle.

5 kommenttia   Maanantai 14. helmikuuta 2022 11:30

Tule kertomaan erikoisin biisi josta tykkäät

Saa tulla kertomaan hulluin tai erikoisin biisi, mistä pidät. Mielellään kuulisin myös, mikä siinä biisissä vetoaa ja suora youtube linkki olisi plussaa. Ja jos tämä sinun erikoisin biisi on joku ihan tavallinen biisi, niin kerro, miksi koet sen olevan erikoinen/hullu tai muuten vaan erilainen kuin keskiverto musiikki.

32 kommenttia   Perjantai 14. tammikuuta 2022 18:46

Koronapassin ihmeellinen voima.

"Nyt Päijät-Soten alueella on kielletty sisätiloissa yli 20 hengen tilaisuudet, mutta 27. päivä lähtien raja on 10 osallistujaa. Tuolloin myös ulkona järjestettävät yleisötilaisuudet rajataan enintään 50 henkilöön.

Yleisötilaisuuksien henkilömäärän rajoituksen vaihtoehtona tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin. Yleisissä kokouksissa, kuten mielenosoituksissa, koronapassia ei voi ottaa käyttöön rajoituksen vaihtoehtona."

Jos tulkitsen tuon oikein, niin ravintolaan saa ottaa vaikka 500 ihmistä, jos heillä on koronapassi, mutta jos ne täysin samat ihmiset haluaisivat järjestää mielenosoituksen ulkona, se on kiellettyä. Melko erikoista.

8 kommenttia   Perjantai 17. joulukuuta 2021 17:01

Rokotuskattavuus ja tartuntojen määrä kasvaa

On hyvin mielenkiintoista seurata eri medioissa, kun tehohoidon tarve ja tartunnat näyttävät lukujen mukaan jatkuvasti kasvavan ympäri Suomea. Erilaisten alueellisten uutisien otsikoissa yleensä mainitaan ennätyksiä ja miten tilanne on huonoin koko pandemian aikana ja välillä ollaan jopa huonoimmassa jamassa valtakunnallisesti. Samaan aikaa rokotekattavuus on jatkanut kasvua ja ilmeisesti vieläkään ei ole loppunut rokotettavat kesken, joten ei pitäis olla syytä paniikkiin. Media ja poliitikot rummutavat rokotusten puolesta ja osa ihmisistä ovat jo valmiita asettamaan työpaikoille rokotepassi vaatimuksia tai pakkorokotuksia. Pelko rokottamattomia kohtaan on suunnaton. Toisen ääripään ihmiset taas syyttävät mediaa tiedon väärentämisestä. Väitteitä näkee jokaisen korona uutisen alla. Yleisin on se, että rokottamattomaksi luokitellaan ihminen, jolla ei ole syystä tai toisesta kahta rokotusta. Toinen väite näyttää olevan, että positiivisen korona näytteen antaneita on sairaalassa saamassa hoitoa johonkin muuhun kuin koronaan. Kommenttikentissä käytävä vääntö on todella koomista tai mautonta ja hyvin todennäköisesti molemmat osapuolet yhtä huonosti kartalla koko asian suhteen. Yhtä aikaa yhteiskuntaa ollaan avaamassa ja rajoittamassa, kun ei tiedetä mitä pitäisi tehdä. Ympäri maailmaa tuntuu tapahtuvan todella isoja ihmisoikeuksia sen toivossa, että sillä selätetään korona, mutta silti tauti tuntuu jatkavan aina vaan sykleissä, eikä millään toimilla näytä olevan suurempaa vaikutusta. Rokotteen piti olla suuri helpotus ja paluu vanhaan, mutta näköjään se ei ole ollut sellainen helppo tie ulos tästä ja vähän vaikuttaa, että tätä samaa rumbaa tullaan jatkamaan vielä pitkään.

35 kommenttia   Maanantai 15. marraskuuta 2021 22:37

Väkivallaton mielenosoitus tuottaa taas tulosta

Vaaditaan ilmastotekoja ja aiheutetaan turhia valtion kuluja. Kyllä nyt maailma muuttuu paremmaksi, kun aikuiset ihmiset heittäytyvät tahallaan hankalaksi, eikä osaa tehdä edes mielenosoitusta, johon ei tarvitse poliisin ja oikeuslaitoksen puuttua.

Surullisinta on, että tätä touhua tukee Luonto-liitto ja Maan ystävät, jotka saavat julkista valtion tukea. Eli verovaroin tuetut järjestöt antavat tukea sille, että pieni porukka voi mennä purkamaan ilmastoahdistusta ja vastustamaan poliisia.

Koskahan nämä ihmiset tajuaa, että niitä ilmastotekoja varten pitäisi kerätä rahaa ja tehdä konkreettisesti hyvää, eikä rasittaa julkisen puolen taloutta ja ruuhkauttaa oikeuslaitosta omien ahdistuksien takia.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/161d6a5c-4a55-4605-8433-58e1ce025f5c

10 kommenttia   Lauantai 16. lokakuuta 2021 07:32

Epälooginen hybridi strategia

Korona aika on ollut siitä ihmeellinen, että vaikka kyseessä on virus joka on saanut koko maailman polvilleen, niin silti tiedotus on hoidettu todella huonosti. Koko aikana olen nähnyt ihan muutamia kertoja paikallisen median julkaisevan ilmoituksia, jossa kerrotaan paikoista, jossa on voinut altistua koronalle. Erikseen osaan mainita kaksi baarikierroksen ilmoitusta ja yhden soundfest tapahtumassa olleesta. Koska tämä ilmoittelumäärä oli ilmeisesti riittävä, niin päijät-sote päätti ettei enää tiedota joukkoaltistumia, ellei ne aiheuta merkittävää riskiä epidemian leviämiselle.

30.9 "Lahti siirtyy koronan leviämisvaiheeseen – maakunnassa tartunta 10 prosentilla testatuista, tulossa koko epidemian huippuviikko"
https://yle.fi/uutiset/3-12122548

Tällä ei ylitetty tuota merkittävän riskin rajaa, eikä aiheesta uutisoitu lisää.

11.10 "Koronaepidemian leviämistä ei ole saatu suitsittua Päijät-Soten alueella. Viikonlopun aikana on todettu yli 60 uutta tartuntaa, viime viikolla tartuntoja oli lähes 350."
https://yle.fi/uutiset/3-12137934

Saa nähdä ylittääkö tämäkään tuota määritelmää. Jos ei niin olen todella tyytyväinen ettei kyseessä ole vielä vaarallisempi tauti suurimmalle osalle ihmisistä. Todennäköisesti oltaisiin kuoltu jo kaikki tällä tiedotustasolla.

Kommentoi   Maanantai 11. lokakuuta 2021 11:39

Onneksi nuorilla ei ole muuta huolehtimisen aihetta kuin ilmastonmuutos

"Kangasharjun mukaan työmarkkinoilla on parhaillaan työvoimapulaa ja töitä riittää tekijöille ja niille, jotka haluavat opiskella. Mutta entä se tulojen kehitys lähivuosina?

– Palkkoja ei voida nostaa tarpeeksi. Näkymä siitä, että palkkakehitys olisi hyvää – sitä ei ole."

"Muun muassa Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA:n ekonomisti Sanna Kurrosen mukaan tulevaisuus näyttää huolestuttavalta erityisesti nuorten näkökulmasta.

– Meillä on supistuva työvoima ja kasvavat hyvinvointivaltion menot. Esimerkiksi eläkemaksuihin, jotka maksavat työssäkäyvät, tulee korotuspaineita, jos taloudessa menee huonosti ja työtätekeviä on vähän."

https://yle.fi/uutiset/3-12130634?utm_source=facebook&utm_campaign=yleuutiset&utm_medium=social

6 kommenttia   Torstai 07. lokakuuta 2021 20:41

Ihmisten käsitys faktoista värittyy ideologian perusteella.

Törmäsin tuossa somessa ihmeelliseen ilmiöön, joka on tuntunut yleistyvän viime vuosina. Jos joku esittää valtavirta mediasta poikkeavan väitteen, niin ensimmäisenä joku vaatii tähän lähdettä. Sitten kun kerrotaan, mistä lähde löytyy ja vaikka lähde on virallista tietoa, niin lähteen perään kysellyt alkaa valittamaan, miksi hänen tarvisi itse lukea niitä virallisia tietoja ja ottaa asioista selvää, kun asia nyt vaan on näin kuten mediassa sanotaan. Johtuuko se siitä, että luotetaan liikaa median sanaan vai siitä, että oletetaan sen väitteen tekijän olevan automaattisesti väärässä, koska mediassa on sanottu toisin ja suututaan, kun tuleekin eteen virallista tietoa, joka on ristiriidassa jonkun esitetyn väitteen kanssa? Asetelma kääntyy epämukavaksi, kun luultiin olevan hyvissä asetelmissa, mutta yhtäkkiä ollaankin osapuoli jonka tietämys osoitettiin olevan vain pintapuolinen.

Sitten on tietysti olemassa vastaavasti myös päinvastainen ilmiö, jossa suurinosa ihmisistä pyrkii ohittamaan faktapohjaisen uutisen jollain tuulesta temmatulla jutulla tai jollain täysin epäluotettavan lähteen tiedon avulla joka ruokkii ilmiöitä lisää ja alkaa leviämään "faktana", koska niin moni sitä sanoo.

Ihminen tuntuu muodostavan mielipiteensä melko hataralta ja usein tunnepohjalta. Siinä voi olla vaikeaa pysyä keskimaaston ihmisen kärryillä, mikä on faktaa ja mikä fiktiota, kun molemmat ääripäät suoltaa näkemyksiä ja hyökkää toisten väitteisiin ilman, että on minkäänlaista käsitystä. Aina tuntuu riittävän asiaa puoltavalle ihmiselle tieto, että "asiantuntijat" ovat aiheesta mieltä X ja toisen ääripään ihmisille riittää "perus järki" ja "kaikkihan sen tietää" asenne toteamaan ettei asia voi olla niin. Ai että sitä ihmistä kuka uskaltaa tuohon väliin eksyä avaamaan keskustelua kumman tahansa osapuolen kanssa, niin että se uhkaa heidän näkemystään.

Siitä muodostuu nopeasti melko köyhä keskusteluilmapiiri, jos kaikkia asioita katsotaan aina ensin ideologialasit silmillä ja pyritään sulkemaan pois toisten näkemykset väärinä. Faktat on faktoja, katsoo niitä ihan miltä suunnalta tahansa ja kuinka kovasti haluaisi sulkea ovia niiltä.

33 kommenttia   Lauantai 25. syyskuuta 2021 17:24

« Edellinen sivu | Seuraava sivu »