Olen_Mikko

Ote remppareiskan elämästä

Pidän kirjaa oman kämpän remontoinnista, halukkaat voi lukea edesottamuksia, keljutusta ja vastoinkäymisiä täältä

Rempparin blogi

Ei se aina ole niin ruusuista tuo remontoiminen. :)

3 kommenttia   Sunnuntai 08. heinäkuuta 2012 17:23

Provosoitumisia Vol.1

En voi kuin huutonauraa ihmisille jotka provosoituvat mielipiteistä.

Käyttäjä X provosoitui poikaystävä_hakemus kiertokirjeblogissaan kun ilmoitin että ei ole minun tyyppiäni, kun minulle yhdyssanavirheet ovat turn-off. Seurasi profiiliavautuminen:

Provosoitunut lehmä sanoi... (tänään 21:28)
mitäs se hikari siel huutelee? Sitä se teettää ku oli koulu aikaan muuta tekemistä ku olla paikalla toisin kuin eräät.. xD

Minä:
Nyt voitkin miettiä oliko se ratkaisu kovinkin järkevää? Miksi yrität viestittää olevasi isänmaallinen jos et osaa edes äidinkieltäsi?

Provosoitunut lehmä sanoi... (tänään 21:31)
Pitäiskö sun mennä vittuilee jollekki jota oikeesti jaksais kiinnostaa joku vihtiläinen himo hikari?

Ja ignoreen.
Huutonaurut.

73 kommenttia   Torstai 08. syyskuuta 2011 21:40

Vanha facebook - chat takaisin? - Näin sen saat

Aloin kyllästymään toden teolla uuteen facebookin chattiin, joten asensin vanhan chat-sovelluksen takaisin. Näin se käy:

Mozilla firefox - käyttäjät:

Lataat ensin tämän softan:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/greasemonkey/

Softa, tai pikemminkin lisäosa firefoxiin on muutenkin oikein kätevä, sillä greasemonkeyn avulla voi tehostaa monien muidenkin sivustojen tai sivujen toimintaa.

Greasmonkeyn lataamisen jälkeen, itse asensin tämän scriptin:

http://userscripts.org/scripts/source/107159.user.js

Oikealta klikataan kuvaketta install. Firefox kiinni ja uudestaan päälle ja se on siinä.

Google chrome

Lataa tämä scripti ja käynnistä chrome uudelleen.
http://userscripts.org/scripts/source/107159.user.js

Nyt ei uusi chat-sovellus vituta tippaakaan. :)

129 kommenttia   Tiistai 26. heinäkuuta 2011 00:24

Rantakuntoon 2011 - Inbody-mittaus

Nonniin, kolmas viikko lähteepi rojektista käyntiin. Tänään oli vuorossa inbody-mittaus. Inbody-mittaus kertoo hyvin tarkasti paljonko kehossa on nestettä, rasvaa, lihasmassaa ja mineraaleja. Mittaus kertoo myös vyötärö-lantio suhteen, rasvaprosentin, painon ja rasvattoman painon.

Lisäksi mittaus kertoo vielä kalorien lepokulutuksen päivässä. Eli siis todella kokonaisvaltaisesti kehon tiedot.

Olin jopa yllättynyt että olen 2 viikossa onnistunut pudottamaan n 5-7% rasvaprosenttiani. 5-7 siksi että rasvaprosenttini oli n. 30 kun aloitin projektin, mutta mitattuna epätarkemmalla laitteella. Nyt rasvaprosentti oli siis 23%. Vielä on tavoitteisiin matkaa mutta hiljaa hyvä tulee.

Lihasmassa oli yllättävänkin hyvä lähes 45% painosta. Vielä on varaa kasvattaa silläkin saralla. Mutta se vie tovin enemmän aikaa, kun lyhyen tähtäimen suunnitelmaan kuuluu ensin lihaskunnon kasvatus ja rasvaprosentin tiputus. Lihasmassan kasvattaminen kuuluu pidemmän tähtäimen suunnitelmaan.

Eli vielä on matkaa oikeaan rantakuntoon, mutta tässä vaiheessa ollaan vielä hyvin tavoitteessa. Enempi pitäis vielä potkia itseäni perseelle jotta raahaisin perseeni ulos aamulla lenkille ennen töitä. Laiskan tavat ovat juurtuneet.

Suosittelen inbody-mittausta ihan jokaiselle treenaajalle. Se antaa ihan erilailla motivaatiota treenaamiseen, kun näkee konkreettiset tulokset, ja uusi mittaus on muutaman kuukauden päästä!

Ihan hyvä fiilis on nyt.

1 kommentti   Maanantai 17. tammikuuta 2011 20:56

Rantakuntoon 2011 - vol.2 part 2

Noniin, viikko läskinpolttoa takana ja salaatti- ja proteiinipitoinen kuuri alkaa tuottamaan tulosta. Paino on tippunut viikossa kilon ja tätä menoa kesän tavoitepaino tulee helposti saavutettua.

Salitreeniohjelmaksi otin lihaskuntoa enemmän treenaavan ohjelman, jolla yritän tehostaa läskien lähtöä ja kropan kiinteytystä. Pitkäaikaiseen suunnitelmaan kun kuuluu massakausi vasta syksyllä, nyt on hyvää aikaa trimmata kroppa kesän rantakauteen. :)

Otin lisäravinnepuolelle satsin erilaisia aminohappoja ja tehonlisääjiä. Tuntui heti toimivan lihaskuntotreeni paremmin.

Tosiasia on kuitenkin se että peili ja vaaka ne kertovat sen absoluuttisen tuloksen. Näiden mittareiden valossa tulosta ei vielä ole juuri tullut, mutta maltti on valttia.

Joka tapauksessa on innostavaa, oikeastaan erittäin innostavaa huomata miten pelkällä ruokavaliomuutoksella ja lisäravinteilla on näin suuri positiivinen vaikutus mun mielialaan ja treenimotivaatioon.

Tätä fiilistä suosittelen muillekin. :)

1 kommentti   Maanantai 10. tammikuuta 2011 22:30

Rantakuntoon 2011 - vol.2

Noniin, viime vuoden kuntoiluprojekti kariutui moneenkin tekijään. Tänä vuonna ne tekijät on karsittu pois ja uusi kuntoiluprojekti starttaa.

Tavoitteet:
Nyt asetettavat tavoitteet ovat vielä viime vuotta kovempia, mutta paremmin saavutettavissa. Läskiä pois ja lihasta tilalle.

Paino vuoden alussa: 103 kg
Tavoitepaino kesällä: 90 kg

Rasvaprosentti vuoden alussa: 30
Tavoite kesällä: alle 25

Asetan myös tavoitteeksi kehittää lihaskuntoliikkeiden tuloksia 20% nykyisestä.

Cooper vuoden alussa: alle 2000m
Cooper kesällä: yli 2500m

Eli käytännössä painoa pois ja paljon lihasta tilalle.

Oman kehityksen kannalta blogittelen huomattavasti aktiivisemmin jotta projekti ei pääse unohtumaan.

Toivota mulle tsemppiä!

Kommentoi   Torstai 06. tammikuuta 2011 16:39

YX VITUN KIERTOKIRJE LISÄÄ11!!!!11

Sinä, joka luet tätä ja tunnet verenpaineesi kohoavan joka kerta kun näet blogiosioon kuulumatonta materiaalia kuten kiertokirjeitä, ystävähakemuksia, persoonallisuustestejä, parin lauseen pituisia teiniangstin purkauksia tai muuta yhtä aivovammaista, kopioi tämä teksti blogiosioosi vastalauseeksi.

Auta muita kuvakelaisia ymmärtämään, että blogin ainoana oikeana tarkoituksena on viestittää kirjoittajansa joka päiväistä elämää esimerkiksi päiväkirjamuodossa, ottaa kantaa erilaisiin yhteiskunnallisiin asioihin tai kertoa jostain mielenkiintoisesta uudesta ilmiöstä.

Blogin kirjoittamiseen käytetään usein paljon aikaa ja niihin toivotaan kommentteja muilta kuvakelaisilta. Siksi on huutava sääli, että oikeat blogit hautautuvat hetkessä mukahauskojen kiertokirjeiden, angstaamisen tai vastaavien huomiohuorauksien alle.

Jos siis tunnet tämän asian tärkeäksi ja haluat vaikuttaa, kopioi tämä blogi omille sivuillesi ja pidä se näkyvillä niin kauan kunnes ihmiset oppivat olla postaamatta turhanpäiväistä paskaa blogiosastoon. Jos kansalaisuusaktivismisi on huipussaan, mene ja kirjoita jokaisen huomiohuorausblogin kommentteihin mielipiteesi asiasta. Copy/paste on paras keksintö sitten Gutenbergin kirjapainon.

Kommentoi   Maanantai 07. kesäkuuta 2010 19:50

Kesäkuntoon 2010! Mittauspäivä

Noniin. Tänään oli kesäkuntoon 2010! - projektin toistaiseksi suurin päivä. Tänään mitattiin lähtökohdat joita parantaa. Näin myös sain laskettua realistiset tavoitteet joihin tähdätä projektin aikana. Virallinen "veto" loppuu pääsiäisenä, tarkemmin sanottuna pitkäperjantaina.

Kesäkuntoon 2010! projekti jatkuu toki sen jälkeenkin. Vedon päätymispäivä on siis välietappi minulle. (Ja päivä jolloin tienaan tukun tuohta. ;))

Tänään suoritimme cooperin testin, lihaskuntotestin (armeijan tapaan) sekä mittasimme rasvaprosentin ja painon. Lihaskuntotesti suoritettiin niin että vatsoja, punnerruksia ja selkälihasliikkeitä tehtiin 60 sekunnin aikana niin paljon kuin vaan kerkeää. Tulokset:

Cooper: 1950 metriä.

Huono tulos yleisesti. Itse olin yllättynyt positiivisesti että jaksoin edes tuon, niin huonossa kunnossa olen viime ajat ollut.

Lihaskuntotesti: Vatsat 33, punnerrukset 34, selkälihakset 97.

Vatsalihakset olivat juuri ja juuri tyydyttävällä tasolla, punnerrukset hyvän puolella ja selkälihakset sentään reilusti kiitettävän puolella.

Rasvaprosentti 25%

Odotin suurempaa lukua.

Paino 96.6 kg

Odotin juurikin jotain tällaista.

Testit osoittavat että suunta ei ole kuin ylöspäin. Sitten tavoitteisiini vedon päätyttyä ja projektin päätyttyä:

Pitkäperjantaina:

Cooper 2500 metriä.

Lihaskuntotestissä vatsat 50 punnerrukset 40 ja selät 100. Armeijan mittapuulla yli kiitettävien rajojen.

Rasvaprosentti alle 20 %.
Paino alle 90 kg.

Kesäkuntoon 2010 - projektin loputtua:

Cooper 2800 metriä.

Lihaskuntotestissä vatsat 60, punnerrukset 50 ja selät 110.

Rasvaprosentti 15%.
Paino n. 85 kg.
100 kg penkkipunnerruksesta.

Kovia tavoitteita suhteellisen lyhyessä ajassa. Tosin tätä helpottaa se että joskus olen ollut kutakuinkin tuossa kunnossa, nyt pitäisi päästä samoihin mittoihin ja pistää vielä paremmaksi.

Tästä päivästä se nyt alkaa, tulokset ovat ylhäällä ja tavoitteisiin pääsemiseksi löysäilyyn ei vain ole varaa. Suunta on ylöspäin!

Lukekaa aikaisempi blogini joka taustoittaa hieman asioita. Seuraava blogimerkintä tapahtuu lähiaikoina, kun treeniohjelmat pyörähtävät käyntiin ja tulosta syntyy!

Rauhaa.

- Mikko

21 kommenttia   Keskiviikko 06. tammikuuta 2010 20:51

Kesäkuntoon 2010 - projekti

Tästä se lähtee. Vuosi 2010 ja lupaus joka tehtiin jo alkusyksystä.
Nimittäin melkomoinen kehoremppa. Velipojan kanssa lyötiin euroja tiskiin sen verran että motivaation ei pitäisi äkkiä loppua, joten pääsiäisenä nähdään kumpi saa sen tukun tuohta.

Miksi kirjoitan tästä kuvakkeen blogiin? Siksi että en aio erillistä kotisivutilaa projektia varten hankkia. Yhtä hyvin voin lisätä blogimerkinnät tänne, jotta voin osittain sitä kautta seurata edistymistä.

Mitä sitten mitataan ja "rempataan" ja millä säännöillä?

- Ei alkoholia tippaakaan pääsiäiseen asti.
- Rasvaprosentti mitataan ennen ja jälkeen - tyylisesti.
- Kehonympärys samalla tavalla.
- Paino (ei toimi mittarina.)
- Lihaskuntotesti ja cooperin testi ennen ja jälkeen - tyylisesti.
- Hauiksen ja rinnanympärys ennen ja jälkeen.
- Vyötärö ennen ja jälkeen.

Koska velimies on valovuosia paremmassa kunnossa, lasketaan näistä tasoitusta hänelle, koska ilman tasoitusta suhteelliset muutokset minulla on todella paljon kovemmat. Joten senkin takia täytyy lenkkeillä, salitella ja urheilla paljon.

Ruokavaliokin näyttelee isoa osaa joten olen myöskin karkkilakossa, sipsit ja karkit vaihtuvat (oikeasti) hedelmiin.

Tavoite on päästä parin vuoden takaisiin tuloksiin salilla ja siitä ohi. Päivittelen blogia säännöllisin väliajoin, osaksi siksi että saan siitä motivaatiota ja osaksi siksi että se nyt vaan on kivaa kun on joku hyvä aihe mistä blogitella.

Toivottakaa mulle onnea! [yes]

2 kommenttia   Perjantai 01. tammikuuta 2010 12:38